Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κ. Πουλάκης: Μάχη για την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης οι εκλογές της ΚΕΔΕ

Πηγή : Αυγή
Ρεπορτάζ : Ηλέκτρα Βισκαδουράκη

Σκληρή μάχη για την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε τις εκλογές της Πέμπτης για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο Κ. Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης απευθυνόμενος στη συνέλευση των μελών της παράταξης Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, που συνεδρίασε το Σάββατο.
Χαιρετίζοντας τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει τα μέλη της παράταξης στις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) για εκλογή μελών των Δ.Σ. και εκλεκτόρων για την ΚΕΔΕ, επέστησε την προσοχή στην κρισιμότητα των εκλογών της ΚΕΔΕ συνδέοντάς τη με το πολιτικό σκηνικό της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και του πανικού της μνημονιακής συγκυβέρνησης ενόψει της κατάρρευσής της.
"Είναι πλέον σαφές ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης -με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, που πλέον ψυχορραγεί στα όρια της πλήρους κοινοβουλευτικής του εξαφάνισης- δίνουν μια μάχη με μόνο εχθρό τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια μάχη χωρίς πολιτικούς ή άλλους κανόνες, που αποσκοπεί στο να διασώσει τοπικές ή περιφερειακές μικροεξουσίες και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, συχνά διαπλεκόμενους με περισσότερο ή λιγότερο ισχυρά συμφέροντα".
Αναφέρθηκε στις συμμαχίες με "αυτοδιοικητικές δυνάμεις και προσωπικότητες που είχαν ενδεχομένως διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές" σημειώνοντας πως ήταν και παραμένει "αδιαπραγμάτευτο" το "ριζοσπαστικό περιεχόμενο της πρότασης" της παράταξης, αλλά και το "πρόγραμμα ρήξης".
"Η επιλογή μας αυτή σημείωσε μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες, εξασφάλισε την παρουσία μας ακόμη και στις ΠΕΔ, όπου είχαμε τις λιγότερες δυνάμεις" υπογράμμισε εκτιμώντας ότι εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία "έχει πολλαπλάσια ισχύ, για να αυξήσει τις δυνάμεις της και να δημιουργήσει ρήγματα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και να συσπειρώσει στη βάση ενός εναλλακτικού αυτοδιοικητικού σχεδίου μεγάλο μέρος των δυνάμεων που παραμένουν εκτός των δυο κυβερνητικών μπλοκ".
Εκτίμησε ότι ο Γ. Πατούλης, ο εκλεκτός της Ν.Δ. για την προεδρία της ΚΕΔΕ, "βρίσκεται στο όριο της αυτοδυναμίας" και πως στον χώρο του ΠΑΣΟΚ "κυριαρχούν εντονότατες φυγόκεντρες δυνάμεις, οι οποίες δεν είναι σαφές πώς θα εκφραστούν το πλαίσιο της ΚΕΔΕ". Ενώ οι ανεξάρτητοι (δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) έχουν "ποικίλες πολιτικές προελεύσεις και τάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου