Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τις διοικήσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ Πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ για τη σύγκλιση συνάντησης εργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τις διοικήσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ


Πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ για τη σύγκλιση συνάντησης εργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017,  με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα των δυσκολιών στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ορισμένες περιοχές της χώρας με έντονη τουριστική κίνηση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι σύνθετο και επηρεάζει ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες, αφού οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τοποθετούνται προκειμένου το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρες, ανέλαβε την πρωτοβουλία σύγκλισης μιας συνάντησης εργασίας για το θέμα, εντός των επόμενων ημερών, στην οποία θα συμμετέχουν τα συναρμόδια υπουργεία, οι φορείς των εκπαιδευτικών και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μιας άμεσης παρέμβασης για την τρέχουσα σχολική περίοδο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι απαιτούνται συνέργειες, προκειμένου να εντοπιστούν και να ενεργοποιηθούν συλλογικά οι δυνάμεις και οι δυνατότητες των διαφορετικών φορέων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (ν.4483/17) του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι έχουν τη νομική δυνατότητα να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλες κατηγορίες προσωπικού, προκειμένου να διευκολύνουν την παραμονή αυτού του προσωπικού στις περιοχές τους. Πρόκειται για μια δυνατότητα που, προφανώς, διευκολύνει τους οικονομικά εύρωστους δήμους.

Γραφείο Τύπου ΥΠΕΣ - Τηλ.: 213 136 4915 - 213 136 4916 - 213 136 4351 - Fax: 213 136 4402 - E-mail: pressoffice@ypes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου