Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Ξεκινούν από αύριο οι περιφερειακές συσκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα το προσεχές διάστημα. Πρώτος σταθμός είναι οι συσκέψεις της Δυτικής Ελλάδας (Σάββατο 12/1 στην Πάτρα) και της Στερεάς Ελλάδας (Κυριακή 13/1 στην Ελάτεια), στις οποίες θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του κεντρικού Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους Κ. Πουλάκη (μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνο για την ΤΑ), Σπ. Τζόκα (συντονιστή Τμ. Αυτοδιοίκησης, μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ), Δ. Μπίρμπα και Π. Σκούτα (μέλη της Γραμματείας του Τμ. Αυτοδιοίκησης).
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια αναβάθμισης της οργάνωσης και του συντονισμού των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να δώσουν από ακόμη καλύτερους όρους τη μάχη για την υπεράσπιση του θεσμού της αυτοδιοίκησης, έναντι της πρωτοφανούς επίθεσης που δέχεται. Στόχος των συσκέψεων είναι, μέσα από την περιφερειακή συγκρότηση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, να συμβάλλουν στην προσπάθεια του κόμματος να σταθεί δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται και να ανοίξει μαζί με όλες τις προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση.
Παράλληλα, οι περιφερειακές συσκέψεις του κόμματος αναμένεται να αποτελέσουν το έναυσμα μία ανοιχτής διαδικασίας σε κάθε περιφέρεια για την κατάρτιση του Περιφερειακού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανά περιοχή, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινημάτων, ειδικών επιστημόνων, καθώς και των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου