Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου μίλησε τη Δευτέρα 21/10 ο Κώστας Πουλάκης, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», καθώς και μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση. Η εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη προσέλευση, αφορούσε τα προβλήματα, αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση, ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2014. Ασφαλώς, ο κ. Πουλάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, κάνοντας λόγο για «τέσσερις μύθους που καταρρέουν» : πρώτον, το «success story» του πρωθυπουργού που καθημερινά διαψεύδεται, δεύτερον τις επίπλαστες ελπίδες που κάποιοι συνειδητά καλλιεργούσαν για την κατάσταση μετά τις γερμανικές εκλογές, τρίτον, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και ανάπτυξης, που διαρκώς διαψεύδεται από τα στοιχεία τόσο των ευρωπαϊκών θεσμών όσο και του ίδιου του κ. Προβόπουλου, και, τέταρτον, η υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.
Ωστόσο ο κ. Πουλάκης προσέδωσε στην ομιλία του και μία σαφώς τοπική χροιά, αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, αλλά και στις βαρύτατες ευθύνες τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και της περιφερειακής αρχής και του κ. Αγοραστού προσωπικά για την κατάσταση, ενώ παράλληλα παρουσίασε και τις πρωτοβουλίες της παράταξης της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην περιφέρεια, οι οποίες κινούνται στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής. Μάλιστα, ο κ. Πουλάκης, ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του είχαν ήδη από το 2010 βασίσει την προεκλογική τους εκστρατεία στην ανάδειξη των συνεπειών που θα είχαν τα μνημόνια και ο «Καλλικράτης», επισημαίνοντας ότι πλέον οι απόψεις αυτές έχουν πλειοψηφική απήχηση, ενώ χαρακτήρισε την πρώτη θητεία Αγοραστού «ήττα» για την τοπική κοινωνία.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε έναν κύκλο αντίστοιχων συναντήσεων και εκδηλώσεων που πραγματοποίησε ο κ. Πουλάκης, αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ – πέραν της τοπικής διάστασης – προσδίδει και ευθέως πολιτικά χαρακτηριστικά, επιδιώκοντας να αποτελέσουν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων, αλλά και της καταστροφικής για την αυτοδιοίκηση μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου