Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ Κ. ΠΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΩΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με αφορμή τη ρύθμιση που εξέδωσε μόλις σήμερα, τρεις μέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, το ΥΠΕΣ, σε σχέση με τους νέους εκλογείς (γεννηθέντες το 1996) που επιθυμούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις προσεχείς ευρωεκλογές, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση :

“Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εσωτερικών συνεχίζουν την τακτική του θεσμικού χάους ενόψει των επερχόμενων διπλών εκλογών, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις – όπως αυτή των νέων εκλογέων που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, στους οποίους δόθηκε μόλις 3(!) μέρες προθεσμία για να ασκήσουν το σχετικό δικαίωμά τους – να υπονομεύεται επί της ουσίας η αρχή της ισότητας και η αποτελεσματική και ανεμπόδιστη άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν.

Επιτέλους, ο κ. Μιχελάκης ας συνειδητοποιήσει ότι απέχουμε λιγότερο από 70 μέρες από τις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου. Επομένως, καλό θα ήταν να σταματήσει τα εκλογομαγειρέματα με τις επάλληλες τροπολογίες και να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την έγκαιρη και ορθή προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας για την οποία είναι αρμόδιος ο ίδιος και το Υπουργείο του, όπως ας πούμε να εκδώσει – επιτέλους – τις απαιτούμενες για τη διπλή εκλογική διαδικασία εγκυκλίους. Διαφορετικά, είναι δυστυχώς πολύ πιθανό το σημερινό θεσμικό και αντιδημοκρατικό φιάσκο, με τους γεννηθέντες το 1996 εκλογείς να μην είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου