Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΔΕ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ")

Πηγή : www.avgi.gr
Ρεπορτάζ : Ηλ. Βισκαδουράκη

Αντίθετοι εμφανίστηκαν οι δήμαρχοι στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να ταυτίσει την ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών με τον δεύτερο κύκλο των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο απαξιώνει τις προσπάθειές τους, καθώς εν μέσω κρίσης κατάφεραν να παρέχουν τις όποιες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής παρά τις δραστικές περικοπές πόρων και τον περιορισμό των εσόδων κατά το 60% για το 2013.
"Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουμε τους δήμους με πόρους που είναι περιορισμένοι και έσοδα μειωμένα κατά 60% το 2013", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Ασκούνης, τονίζοντας την ανάγκη να μην ταυτιστούν οι ευρωεκλογές με τις αυτοδιοικητικές, "γιατί αυτό θα σημάνει υποβάθμισή τους". Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η ταύτιση των ημερομηνιών δεν προβλέπεται από τον νόμο για τον "Καλλικράτη" ούτε συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Σε υψηλούς τόνους ο "γαλάζιος" δήμαρχος Λάρισας, Κώστας Τζανακούλης, διερωτήθηκε: "Μήπως εσκεμμένα γίνονται οι εκλογές μαζί;" και έριξε βολές κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, λέγοντας πως: "Αυτός με τον νόμο που ψήφισε άφησε ρευστό τον ορισμό της ημερομηνίας και ενώ τόσο καιρό απουσίαζε από την πολιτική σκηνή, τώρα τι έρχεται και ανακατεύει τα πράγματα;".

Σπ. Τζόκας: Θα παλέψουμε να ανατραπεί το κόλπο

Για κόλπο σκοπιμότητας και ψηφοθηρίας έκανε λόγο ο Σπύρος Τζόκας, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Μιλώντας στην "Α", εξήγησε ότι ενώ το 2010 η παράταξη είχε διαφωνήσει με τον τρόπο ορισμού των εκλογών και συνολικά με τον "Καλλικράτη", "εκ των υστέρων η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ έθεσε αυτό το ζήτημα". "Τώρα το θέμα που ανέκυψε είναι ότι ο "Καλλικράτης" κατά τη γνώμη και του εμπνευστή του κ. Ραγκούση, λέει ότι οι ευρωεκλογές θα γίνονται την πρώτη μέρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών, ενώ η κυβέρνηση με τέχνασμα προσπαθεί να τις μεταθέσει στον δεύτερο γύρο", σημείωσε προσθέτοντας: "Εμείς σε αυτό το θέμα είμαστε κάθετοι. Σεβόμενοι τους θεσμούς και σεβόμενοι αυτό που ψήφισε η πλειοψηφία, θα παλέψουμε πάλι να ανατραπεί και το τελευταίο κόλπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου