Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗ : "Ευρωεκλογές στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών"

Πηγή : www.avgi.gr

Συνέχισε και χθες τις επινοήσεις της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση μήπως και αποφύγει την εκλογική ήττα. Έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (πλην του Γιώργου Ντόλιου που διαφώνησε) ψήφισε να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή στις 25 Μαΐου.
"Κάνετε μία μεγάλη απόπειρα νόθευσης των εκλογών. Αυτά που κάνετε αγγίζουν τα όρια της εκλογικής νοθείας" τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: "νομίζετε ότι με τεχνάσματα, με μεθοδεύσεις, με κόλπα, θα επηρεάσετε το φρόνημα και τη βούληση του κόσμου. Δεν θα γλιτώσετε. Δεν γλιτώνετε έτσι. Καμία κυβέρνηση δεν γλιτώνει έτσι. Οι εκλογές κερδίζονται με ψήφους. Αυτό σας λείπει. Οι ψήφοι σας λείπουν. Δεν είναι το θέμα οι ημερομηνίες".

Με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών διαφώνησε ο πρ. υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος. "Δημιουργούνται υπόνοιες" τόνισε.
Αν οι ευρωεκλογές διεξάγονταν την πρώτη Κυριακή μαζί με τις αυτοδιοικητικές, οι εφορευτικές επιτροπές θα είχαν πολύ μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, λόγω και της σταυροδοσίας, υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του σταυρού στις ευρωεκλογές.
Για "πανικό και αδιέξοδο" έκανε λόγο ο Π. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι "προσπαθείτε να περισώσετε την κατάρρευση με τις εντυπώσεις -υποτίθεται- του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών, όπου εκεί ευελπιστείτε, λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών, ότι δεν θα έχετε τέτοια κατάρρευση". "Αν εσείς με ψευτοδιλήμματα Μνημόνιο - αντιμνημόνιο θέλετε να στείλετε αδιάβαστους τους θεσμούς, δεν θα περάσει", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στ. Παναγούλης: Εθνικές εκλογές τώρα

Στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης που συζητούσε την κύρωση της κοινοτικής οδηγίας για τις ευρωεκλογές, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης πρότεινε στην κυβέρνηση "οι δημοτικές εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο". "Να κάνετε μαζί και τις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, για να απαλλαγεί μία ώρα νωρίτερα η χώρα. Εάν θέλετε, κάντε μαζί και τις περιφερειακές δημοτικές εκλογές", είπε ξεκαθαρίζοντας ότι είναι προσωπική του άποψη. "Οι βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να έχουν γίνει χθες. Να γίνουν τώρα, μεσούσης της ελληνικής προεδρίας", ξεκαθάρισε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου