Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ

Πηγή : www.left.gr (εδώ και περισσότερες πληροφορίες, βίντεο και φωτογραφίες)
* Οι ομιλίες αναλυτικά σε επόμενα posts.
Με την κεντρική εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο «Ακροπόλ» ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Μαϊου για περιφέρειες, δήμους και Ευρωβουλή.
Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το «Ακροπόλ» αλλά και την οδό Ιπποκράτους έξω από το θέατρο, αρκετή ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης (δείτε παρακάτω φωτογραφίες). Οι ομιλητές έστειλαν μήνυμα νίκης στις μεγάλες μάχες για την Ευρώπη, τις Περιφέρειες, του Δήμους. «Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», όπως τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κλείνοντας την εκδήλωση μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση έκαναν τα σποτάκια που «έπαιξαν» πριν την έναρξη των ομιλιών.
Η Ρ. Δούρου έκανε αναφορά στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας, διάλυση που εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο που στόχο έχει την επιστροφή στον 19ο αιώνα. Όπως υπογράμμισε, «οι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι οι γνησιότεροι εκφραστές αυτού του προτύπου. Του προτύπου που θέλει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινωνίες της Ευρώπης με  μειωμένο μισθό, με  μειωμένη ασφάλιση, με  μειωμένα δικαιώματα. Με  μειωμένη αξιοπρέπεια». Στον αντίποδα, η Αριστερά έχει ένα διαφορετικό πρότυπο για τη διακυβέρνηση, «ένα πρότυπο εξουσίας από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς. Κυρίαρχους στις πόλεις και στη χώρα τους». Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στις κρίσιμες μάχες που έρχονται, «μάχες που θα κρίνουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα διακυβέρνηση της χώρας αλλά κυρίως που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας». «Έχουμε μπροστά μας ενενήντα μέρες για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και τον δήμο του Πειραιά και τον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής» τόνισε και προεξόφλησε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στις τρεις κάλπες!

«Τον Μάιο του 2014 ο ελληνικός λαός έχει μία μοναδική ευκαιρία: να οδηγήσει τη συσσωρευμένη οργή που δικαιολογημένα νιώθει σε αποτελεσματική δύναμη εκθρόνισης του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και να μετατρέψει την αγανάκτησή του, σε φωνή δημιουργίας, δημοκρατίας και ανατροπής» ανέφερε ο υποψήφιος με την Ανοιχτή Πόλη Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Αναφερόμενος στις παγίδες που το μιντιακό κατεστημένο θα στήσει ενάντια στους υποψήφιους και τις παρατάξεις της Αριστεράς σχολίασε: «Δεν είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με το οποίο έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες. Δεν είμαστε φτιαγμένοι από τη λάσπη και τα τούβλα του δικού τους συστήματος. Όλοι και όλες εμείς είμαστε φτιαγμένοι με τις αξίες της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της δημοκρατίας». Μιλώντας για την υποψηφιότητα Καμίνη αναρωτήθηκε: «Πώς νιώθει που οι υπηρεσίες του Δήμου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών σε μία περίοδο που τις έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ; Ο κ. Καμίνης οφείλει να απολογηθεί για τις επιλογές του στον λαό της Αθήνας». Στη συνέχεια παρέθεσε τους βασικούς άξονες της Ανοιχτής Πόλης:
  • δημοτική κοινωνική πολιτική για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση με αλληλεγγύη 
  • Ποιότητα ζωής παντού στις γειτονιές και όχι έργα βιτρίνας
  • δημοτική αρχή που θα στηρίζει και θα ενισχύει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, την παραγωγική οικονομική δραστηριότητα στην Αθήνα
  • δημοτική αρχή που θα αναζητά τον έλεγχο και θα οργανώνει την συμμετοχή, για μια Αθήνα της δημοκρατίας. 
Όπως τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «σκοπός μας είναι να διώξουμε τον φόβο και το μίσος, να διώξουμε την θλίψη και την εγκατάλειψη για να ανακαταλάβει την Αθήνα η δημιουργία, και η ελπίδα. Για να επιστρέψει οριστικά στην Αθήνα η ζωή. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε»!  
Ο Θοδωρής Δρίτσας, υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, δήλωσε αισιόδοξος για τη μεγάλη αλλαγή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλαγή στην οποία θα πρωτοστατήσουν οι δήμοι, οι δήμοι που «μπορούν να γίνουν υπόδειγμα μιας νέας ανθρώπινης και δημοκρατικής πολιτικής για τους πολίτες». «Φιλοδοξούμε μαζί με όλους και όλες, να απαγκιστρώσουμε τον Πειραιά από τη βαθειά κρίση, να τη μετατρέψουμε σε μια πόλη που το λιμάνι θα της ανήκει και θα το ελέγχει, πόλη βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη, αλληλέγγυα προς τους πολίτες της, χωρίς φτώχεια, περιβαλλοντικά ισορροπημένη, πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων ιδεών» υπογράμμισε ο Θοδωρής Δρίτσας και προέβλεψε ότι ο Πειραιάς θα στείλει μήνυμα για τη μεγάλη αλλαγή.
Ο Μάρκο Ρεβέλι, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε, χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε ότι τα τα πολιτικά μηνύματα που προέρχονται από την Ελλάδα αφορούν πολλούς, στην Ευρώπη. «Γιατί η σημερινή Ελλάδα, με τα βάσανά της, τις καταστροφικές αδικίες, με την φτώχεια σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της, αποτελεί το ζωντανό σύμβολο των χειρότερων πολιτικών της αποκαλούμενης Τρόικας. Αυτές που θωρούνται από τις εξουσίες που οδηγούν την Ευρώπη φάρμακα, αλλά αποτελούν στην πραγματικότητα θανατηφόρα δηλητήρια, που αντί να θεραπεύουν το κοινωνικό σώμα του καθορίζουν το θάνατο».
Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέδωσε φωνή, δύναμη και υπηρηφάνεια σε μια αριστερά που έμοιαζε να είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή, ξεπερνώντας τις πολλές διασπάσεις, τους συμβιβασμούς, τις αβεβαιότητες.  «Για αυτούς τους λόγους γεννήθηκε στην Ιταλία  ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, που έχει σαν στόχο την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Ο Μάρκο Ρεβέλι προκρίνει την οικοδόμηση μιας δύναμης που θα επιβεβαιώσει τις αξίες και της αρχές της δημοκρατίας. «Ας την οικοδομήσουμε ξεκινώντας από εδώ και τώρα» τόνισε αναφέροντας: «Ένας μεγάλος Ιταλός αντιφασίστας, ο Κάρλο Ροσέλι, εθελοντής στον Ισπανικό Πόλεμο εναντίον του φρανκισμού είχε γράψει τότε, προεξοφλώντας την Αντίσταση: ‘Σήμερα στην Ισπανία, αύριο στην Ιταλία’. Με το ίδιο πνεύμα μπορούμε να πούμε τώρα: ‘Σήμερα στην Ελλάδα, αύριο στην Ιταλία’». «Ας αποδείξουμε ότι η αλλαγή είναι δυνατή. Ν΄ αλλάξουμε την Ελλάδα. Ν΄ αλλάξουμε την Ιταλία. Για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη» κατέληξε.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Καπετάν Γιανούτσο που έφυγε χθες, ανέφερε: «Χάρη στην εμπιστοσύνη του λαού μας, γίναμε από ένα μικρό κόμμα της αριστεράς όχι μόνο αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η μεγάλη δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, της νέας Ελλάδας». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίζες, έχει πατρίδα, έχει  θέση καθαρή και σταθερή στο πλευρό όλων εκείνων που δίνουν με αξιοπρέπεια και εντιμότητα τη μάχη της ζωής». Αναφερόμενος στις μεγάλες μάχες που έρχονται ανέφερε: «Απέναντι σε έναν έμπειρο στο ψέμα, στην ίντριγκα και στην προβοκάτσια εχθρό, δεν έχουμε το προνόμιο της άγνοιας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της προκαταβολικής πολεμικής  για ένα αύριο που ακόμα παλεύουμε να κατακτήσουμε. Δεν έχουμε καν τη πολυτέλεια  μιας τόσο γοητευτικής σε άλλους καιρούς εσωστρέφειας. Τώρα έχουμε χρέος να προχωρήσουμε και να νικήσουμε».
Ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν έκανε αναφορά στις ευωεκλογές και μίλησε και την πίστη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι ευρωπαϊκοί λαοί θα δείξουν το δρόμο της κατάργησης της λιτότητας και της αλλαγής πολιτικής, που πρεσβεύουν οι πολύχρωμες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και κάλεσε τους πολίτες  να δώσουν ένα τέλος στα τοπικά συστήματα της δικομματικής διαφθοράς, να δώσουν ένα τέλος στα διεφθαρμένα τοπικά κατεστημένα της διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τρία πρόσωπα που η υποψηφιότητά τους έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό: «Γιατί δίνουν τη μάχη στα πιο κρίσιμα σημεία του εκλογικού μετώπου. Γιατί η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας  την αρχή της μεγάλης αλλαγής». Όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, «μέχρι σήμερα την Ελλάδα κυβερνούν άνθρωποι της ασπρόμαυρης εποχής. Από αύριο θα αναλάβουν την ευθύνη οι άνθρωποι που συνδυάζουν τα χρώματα του ριζοσπαστισμού, της εξέγερσης, της ανατροπής, με την αποφασιστικότητα της ελπίδας και το ήθος του σεβασμού στον συνάνθρωπο»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου